Търсене в сайта

КРС прие проект на анализи за пазарите на дребно, предстои обществено обсъждане

 

 

Комисията разгледа и резултатите от обсъждането на

пазарите на едро за генериране на повиквания от определено местоположение, транзит, както и терминиране в мобилни и фиксирани мрежи

 

Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ прие проект на анализ на пазарите на дребно на електронни съобщителни мрежи и/или услуги. Анализът обхваща пазарите на достъп до обществена телефонна мрежа в определено местоположение, съответно за домашни и бизнес потребители, както и тези на обществено достъпни национални и международни телефонни услуги, доставени в определено местоположение, съответно за домашни и бизнес потребители.

 

Проектите ще бъдат публикувани за обществено обсъждане на интернет страницата на КРС: www.crc.bg, като съобщение за това ще бъде публикувано и в национален ежедневник.

 

Комисията разгледа и постъпилите становища, в рамките на процедурата по обществено обсъждане, по проектите на анализи на пазарите на едро за генериране на повиквания от определено местоположение, транзит, както и терминиране в мобилни и фиксирани мрежи. След отразяване на постъпилите бележки, КРС ще приеме проекти на решения, които ще бъдат нотифицирани пред Европейската комисия.