Търсене в сайта

Д-р Веселин Божков председателства първата за тази година среща на Ръководната група на ERGP

 

Първата за тази година среща на Ръководната група на ЕRGP (Група на европейските регулатори за пощенски услуги), водена от Председателя на КРС д-р Веселин Божков, Председател на ЕRGP за 2016 г., се състоя на 22 януари т.г. в Брюксел.

 

На срещата бяха представени резултатите от общественото обсъждане на проект на Работна програма на ЕRGP за 2016 г. В дневния ред бяха включени още и дискусия във връзка с подготовката за изготвяне на Средносрочната стратегия на ERGP, както и информация от Секретариата.

 

Беше обсъдена също информация за проектните задания на подгрупите на ERGP за тази година:

-         „Регулаторно счетоводство/Регулиране на цените”;

-         „Изпълнение и развитие на задължението за предоставяне на универсална услуга”;

-         „Удовлетвореност на крайните потребители и наблюдение на пазарните резултати”;

-         „Трансгранична доставка на пощенски колети, генерирани от електронната търговия”;

-         „Конкуренция от край до край и регулиране на достъпа”.

 

Заседанието приключи с обсъждане на графика за предстоящите срещи.

 

За ERGP

 

ERGP се състои от 28 национални регулаторни органа за пощенски услуги в ЕС, както и НРО от страните от Европейското икономическо пространство и страните-кандидатки за присъединяване към ЕС. Задачите на ERGP са да съветва и подпомага Европейската комисия при консолидиране на вътрешния пазар на пощенски услуги както и по всички останали въпроси, свързани с пощенските услуги, които са от нейна компетентност. Освен това, ERGP съветва и подпомага Комисията относно развитието на вътрешния пазар на пощенски услуги и последователното прилагане на регулаторната рамка за пощенските услуги във всички държави-членки.