Търсене в сайта

България и Чехия подписаха Меморандум за разбирателство в областта на регулиране на електронните съобщения

 

                     

 

На 10 юли 2014 г. в гр. Прага, Чешка Република, Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) д-р Веселин Божков и г-н Яромир Новак – Председател на Съвета на Чешкия офис по далекосъобщения (CTU), подписаха Меморандум за сътрудничество между двата регулаторни органа. От страна на КРС, делегацията беше в състав: д-р Веселин Божков – Председател на КРС, доц. д-р Ирина Романска – Член на КРС и г-н Константин Тилев – Член на КРС.

 

Основната цел на този Меморандум е създаването на формална рамка за двустранно сътрудничество и насърчаването на обмена на информация относно националното законодателство и натрупания опит в регулирането на електронните съобщения.

 

Страните очакват това сътрудничество да е в подкрепа на техните регулаторни дейности, в рамките на компетенциите им, с цел насърчаване на конкуренцията в сектора и защита на интересите на крайните потребители, в съответствие с най-добрите европейски практики.

 

Инициативата е продължение на политиката на Комисията за регулиране на съобщенията за развитие и задълбочаване на взаимодействието с националните регулатори от страните-членки на ЕС.