Търсене в сайта

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) с решение № 727 от 08.07.2010 г., прие Проект на Наредба за определяне на правила за образуване и прилагане на цената на универсалната пощенска услуга

 

С решение № 727 от 08.07.2010 г. Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) прие Проект на Наредба за определяне на правила за образуване и прилагане на цената на универсалната пощенска услуга. Проектът е изготвен във връзка с влизане в сила на Закона за изменение и допълнение на Закона за пощенските услуги (ЗИД на ЗПУ) (обн. ДВ, бр. 87 от 2009 г.).

 

По-съществените промени в Проекта целят да отразят новите разпоредби на ЗИД на ЗПУ, като съгласно изменението Наредбата се отнася вече само за пощенския оператор със задължение за извършване на универсалната пощенска услуга. Прецизирани са и някои от текстовете в подзаконовия нормативен акт, свързани с прилагането на цени, образувани на базата на прилагане на Система за разпределение на разходите.

 

В съответствие със ЗПУ и на основание чл. 15б, ал. 1 и ал. 2 от закона, регулаторът открива процедура за обществено обсъждане.

 
Направените в срок предложения и забележки по проекта на Наредба за определяне на правила за образуване и прилагане на цената на универсалната пощенска услуга ще бъдат разгледани от КРС.