Търсене в сайта

Комисия за регулиране на съобщенията е домакин на 51-то редовно заседание на Комитета по електронни съобщения (ECC)

От днес в гр.София се провежда 51-то редовно заседание на Комитета по електронни съобщения (ECC) към Европейската конференция по пощи и далекосъобщения.

В комитета членуват 48 държави, които разработват общите европейски политики и регулаторни изисквания, свързани с електронните комуникации.  

Форумът в София е организиран от Комисия за регулиране на съобщенията и се провежда за първи път в нашата страна. Той събра повече от 80 представители на държавите-членки, които ще обсъждат теми свързани с управлението на радиочестотния спектър, създаването на съответните правила и условия за хармонизираното му използване

Редовното заседание беше открито от Председателя на Комисията за регулиране на съобщенията Иван Димитров, който приветства участниците и посочи предизвикателствата пред телекомуникационния сектор, като въвеждането на 5G и прилагането на Европейския кодекс за електронни съобщения. Г-н Димитров изрази увереност, че тази среща ще допринесе за вземането на правилните решения и стъпки напред.

Събитието ще продължи до 5 юли.