Търсене в сайта

България и Австрия подписаха Меморандум за разбирателство в областта на регулиране на електронните съобщения

На 22 ноември 2018 г. в гр. София, изпълняващият длъжността председател на Комисия за регулиране на съобщенията Никола Колев и г-н Йоханес Гунгл  – Председател на Националния орган за радиоразпръскване и телекомуникации на Република Австрия (RTR) и председател на Органа на европейските регулатори, подписаха Меморандум за разбирателство в областта на електронните съобщения. 

Това се случи по време на международната конференция на тема „Комуникации, резултати, свързаност“, организирана от КРС по повод 20-та годишнина от създаването й.

Чрез Меморандума се установява механизъм за обмен на идеи, информация и опит по въпроси от общ интерес в областта на регулирането на електронните съобщения с цел ефективно изпълнение на правомощията на двата регулатора.

Инициативата е продължение на политиката на Комисията за регулиране на съобщенията за развитие и задълбочаване на взаимодействието с националните регулатори от страните-членки на ЕС.

Документът за сътрудничество между България и Австрия се вписва и в контекста на ротационното председателство на Съвета на ЕС и амбициозната обща програма  на Триото.