Търсене в сайта

КРС прие резултатите от проведена обществена консултация относно перспективите за ползване на свободния ресурс в радиочестотна лента 174 – 230 MHz

С Решение № 404 от 02.12.2021 г. Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) прие резултатите от проведена обществена консултация относно перспективите за ползване на свободния ресурс в радиочестотна лента 174 – 230 MHz.

В рамките на определения срок, в КРС постъпиха становища от „ВАРНА НЕТ” ООДАсоциацията на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО и „ДИГИТАЛНО АУДИО БЪЛГАРИЯ” ЕООД.

От постъпилите становища може да се обобщи, че има интерес от придобиване на ресурс в този обхват. Съгласно разпоредбата на чл. 48, ал. 1 от Закона за електронните съобщения (ЗЕС) КРС при спазване изискванията на процедурата, предвидена в глава пета, открива процедура за конкурс за избор на предприятие, което може да получи разрешение за ползване на радиочестотен спектър от електронни съобщителни мрежи за наземно цифрово радиоразпръскване. Съгласно чл. 89, ал. 1 от ЗЕС КРС може да обяви намерение да проведе конкурс за ползване на конкретен радиочестотен спектър при необходимост от ограничаване на броя на издаваните разрешения. В тази връзка ще бъдат изготвени документи за обявяване на намерение за провеждане на конкурси.

Таблица с обобщени резултати от проведената обществена консултация относно перспективите за ползване на свободния ресурс в радиочестотна лента 174 – 230 MHz.