Търсене в сайта

С Решение № 169 от 12.06.2024 г. Комисията за регулиране на съобщенията прие проект на решение за определяне, анализ и оценка на пазара на едро на достъп до пасивна (физическа) инфраструктура.

С Решение № 169 от 12.06.2024 г. Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) прие проект на решение за определяне, анализ и оценка на пазара на едро на достъп до пасивна (физическа) инфраструктура след проведена процедура за обществено обсъждане, открита с Решение № 41 от 22.02.2024 г. на КРС.

КРС е направила анализ и оценка относно наличието на ефективна конкуренция, определено е предприятие със значително въздействие върху съответния пазар и са наложени специфични задължения.

В проекта на решение са отразени постъпилите становища на заинтересованите лица в процедурата за обществено обсъждане, открита с Решение № 41 от 22.02.2024 г. на КРС.

Съгласно чл. 42, ал. 1, т. 1, във връзка с чл. 151, ал. 5 от ЗЕС, проектът на решение се изпраща на Европейската комисия, на Органа на европейските регулатори в областта на електронните съобщения и на регулаторните органи на държавите-членки на Европейския съюз.

Становища от проведеното обществено обсъждане:

Становище на „А1 БЪЛГАРИЯ“ ЕАД

Становище на „ВИВАКОМ БЪЛГАРИЯ“ ЕАД

Писмо на „ВИВАКОМ БЪЛГАРИЯ“ ЕАД

Становище на „ЙЕТТЕЛ БЪЛГАРИЯ“ ЕАД

Становище на БРАНШОВА АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННИ ОПЕРАТОРИ

Становище на СДРУЖЕНИЕ ЗА ЕЛЕКТРОННИ КОМУНИКАЦИИ

Становище на КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА