Търсене в сайта

КРС прие резултатите от проведеното обществено обсъждане на проект на Решение за изменение и допълнение на Правила за свободно използване на радиочестотния спектър

Със свое Решение 335 от 16.11.2023 г. Комисията за регулиране на съобщенията прие резултатите от проведено обществено обсъждане на проект на Решение за изменение и допълнение на Правила за свободно използване на радиочестотния спектър.

В рамките на определения срок не са публикувани становища на strategy.bg по проекта на решение за изменение и допълнение на Правилата. В КРС е постъпило становище от „А1 България“ ЕАД. Приетите предложения са отразени в проекта на Правилата.

Таблица с обобщените резултати от проведеното обществено обсъждане на проект на Правила за свободно използване на радиочестотния спектър.

В изпълнение на задълженията на България по Директива 2014/53 на Европейския парламент и на Съвета от 16 април 2014 година за хармонизирането на законодателствата на държавите членки във връзка с предоставянето на пазара на радиосъоръжения и за отмяна на Директива 1999/5/ЕО, проектът на Решение за изменение и допълнение на Правила за свободно използване на радиочестотния спектър ще бъде нотифициран пред Европейската комисия преди неговото окончателно приемане.