Търсене в сайта

КРС откри процедура за обществено обсъждане на проект на Правила за използване на радиочестотен спектър за производствени нужди след издаване на разрешение

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) откри процедура за обществено обсъждане на проект на Правила за използване на радиочестотен спектър за производствени нужди след издаване на разрешение.

Проектът е приет с Решение № 252 на КРС от 22.07.2021 г.  и е разработен във връзка с разпоредбите на чл. 30, т. 8, чл. 32, ал. 1, т. 2 и чл. 66а, ал. 3 от Закона за електронните съобщения.

Мотиви за изготвяне на проекта

Проектът на Правилата за използване на радиочестотен спектър за производствени нужди след издаване на разрешение е разработен във връзка с разпоредбите на чл. 30, т. 8, чл. 32, ал. 1, т. 2 и чл. 66а, ал. 3 от Закона за електронните съобщения.

В проекта са включени разпоредби на Правила за условията и реда за издаване на разрешения за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс – радиочестотен спектър за производствени нужди, които се отменят с настоящия проект. Направени са и редакционни изменения и допълнения, както с оглед прецизиране на текстовете от акта, така и съгласно действащата нормативна уредба.

Заинтересованите лица могат да представят становища по проекта в срок до 30.08.2021 г. на адрес: гр. София, ул. "Йосиф В. Гурко" № 6, Комисия за регулиране на съобщенията и e-mail адрес: info@crc.bg.