Търсене в сайта

Положителна оценка за Комисията за регулиране на съобщенията от Брюксел

 

 

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията(КРС) Веселин Божков получи второ писмо от комисаря по телекомуникации и медии Вивиан Рединг. В него тя приветства прогреса, който отбелязва българския регулатор в разработването на пазарните анализи на телекомуникационния сектор. Преди дни завърши мисията на експерти на ЕК, които обмениха опит и дискутираха с представители на българския регулатор дефинирането на пазарите и техният анализ.

 

В писмото си Вивиан Рединг изразява своята увереност, че усилията на Комисията за регулиране на съобщенията ще доведат до трайни ползи не само за българските потребители, но и за предприятията предоставящи електронни съобщения в България и другите европейски страни.

 

„Изключително съм доволна, че успяхме да прекратим процедурата срещу България, в резултат на направените съществени промени по отношение на българските регулаторни органи. Един нефункциониращ национален регулатор поражда тежест, както за операторите, така и за потребителите и затова промените в България са много положителни.” – заявява еврокомисаря Рединг. Припомням, че в началото на миналия месец беше прекратена процедурата за нарушения срещу България, след отстраняване на проблемите, свързани с независимостта на националния регулатор и с процеса на вземане на решения.