Търсене в сайта

Приключи съвместния българо-испански проект

 

През седмицата 26-30 май, след провеждане на третото и последно заседание на Управляващия комитет по проект - BG2005/IB/TE/01/UE/TL "Съдействие при прехода от аналогова към цифрова наземна телевизия", на практика приключи изпълнението на краткосрочния контракт на КРС за институционално партньорство с Държавният секретариат по телекомуникации и информационно общество към Министерство на индустрията, туризма и търговията на Испания.

 

Ръководител на проекта от българска страна бе г-н Валентин Георгиев – член на КРС, а от испанска страна – г-жа Марта Симас – Директор Международна дирекция на Държавният секретариат.

Продължителността на контракта бе 6 месеца, считано от 30 ноември 2007 год., при бюджет по ФАР 90 000  евро.

 

Амбициозните цели на проекта развитие на ефективни регулаторни механизми, свързани с прехода от аналогово към цифрово радиоразпръскване в съответствие с европейското общностно право, което на свой ред ще стимулира разгръщането на конкурентна пазарна среда в областта на цифровите наземни телевизионни мрежи и услуги - бяха успешно постигнати.

Засягайки ключови регулаторни предизвикателства, контрактът допринесе в максимална степен за обмена на най-добрите практики за прехода от аналогово към цифрово радиоразпръскване.

 

 

За контакти:

 

Албена Мирoшникова – съветник в Kабинета към Председателя

e-mail: amirosnikova@crc.bg

 

Калин Каролев – главен експерт

e-mail: kkarolev@crc.bg

 

телефон: 02/949 22 73