Търсене в сайта

Комисията за регулиране на съобщенията прие проект на Регулаторна политика за управление на радиочестотния спектър за граждански нужди

Комисията за регулиране на съобщенията прие проект на Регулаторна политика за управление на радиочестотния спектър за граждански нужди, съгласно Приложението. Проектът е изготвен с оглед на необходимостта от актуализация и привеждане в съответствие на правната уредба, регламентираща условията за управление на радиочестотния спектър за граждански нужди.

Проектът е приет в изпълнение на изискванията на Закона за електронните съобщения (ЗЕС), обн. в Държавен вестник бр. 41 от 22.05.2007 г., в сила от 26.05.2007г. Новоприетият закон въвежда в България европейската регулаторна рамка 2002 в областта на телекомуникациите. В съответствие със ЗЕС и на основание чл. 36, ал. 1 и ал. 2, във връзка с чл. 32, т. 1,  б. „а” от закона, регулаторът открива процедура за обществено обсъждане, като проектът на Регулаторната политика е публикуван на страницата на КРС в Интернет www.crc.bg. Заинтересованите лица могат да изпращат писмените си становища в 30-дневен срок на адрес гр.София, ул.”Гурко” №6, Комисия за регулиране на съобщенията.

           

Направените в срок предложения и забележки по проекта на Регулаторна политика за управление на радиочестотния спектър за граждански нужди ще бъдат разгледани от КРС.