Търсене в сайта

Комисията за регулиране на съобщенията прие проект на Общи изисквания при осъществяване на обществени електронни съобщения

Комисията за регулиране на съобщенията прие проект на Общи изисквания при осъществяване на обществени електронни съобщения, съгласно Приложението. Проектът е изготвен с оглед необходимостта от наличие на правна уредба, регламентираща общите условия за извършване на обществени електронни съобщения чрез електронни съобщителни мрежи.
Проектът е приет в изпълнение на изискванията на Закона за електронните съобщения (ЗЕС), обн. в Държавен вестник бр. 41 от 22.05.2007 г., в сила от 26.05.2007 г. Новоприетият закон въвежда в България европейската регулаторна рамка 2002 в областта на телекомуникациите. Проектът е разработен въз основа на разпоредбите и съобразно изброените изисквания на чл. 73 от ЗЕС и цели да въведе обща регламентация при осъществяването на обществени електронни съобщения. Конкретни разпоредби по отношение на технически изисквания, мрежи и съоръжения, както и параметри на ограничения ресурс ще се съдържат в съответните подзаконови нормативни актове по ЗЕС, разработвани от КРС, както и в конкретните разрешения, които ще се издават на предприятията за ползване на ограничен ресурс. В съответствие със ЗЕС и на основание чл. 36, ал. 1 и ал. 2, във връзка с чл. 73 от закона, регулаторът открива процедура за обществено обсъждане, като проектът на общите изисквания е публикуван на страницата на КРС в Интернет www.crc.bg. Заинтересованите лица могат да изпращат писмените си становища в 30-дневен срок на адрес гр.София, ул.”Гурко” №6, Комисия за регулиране на съобщенията.

Направените в срок предложения и забележки по проекта на общите изисквания ще бъдат разгледани от КРС.


За контакти:

Албена Мирoшникова – съветник в Kабинета към Председателя
e-mail: amiroshnikova@crc.bg,

Калин Каролев – главен експерт
e-mail: kkarolev@crc.bg,

телефон: 02/949 22 73