Търсене в сайта

С Решение № 380 от 01.03.2012 г. Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) откри процедура за обществено обсъждане на Проект на решение за определяне, анализ и оценка на пазара на генериране на повиквания от определено местоположение на обществени телефонни мрежи и на пазара на терминиране на повиквания в определено местоположение на индивидуални обществени телефонни мрежи като съответни пазари, подлежащи на ex ante регулиране.

 

С Решение № 142 от 26 януари 2012 г. КРС  прие да бъде нотифициран до Европейската комисия, Органа на европейските регулатори в областта на електронните съобщения и  националните регулаторни органи на държавите – членки на Европейския съюз проект на решение за определяне на пазара на генериране на повиквания от определено местоположение на обществени телефонни мрежи и пазара на терминиране на повиквания в определено местоположение на индивидуални обществени телефонни мрежи като съответни пазари, подлежащи на ex ante регулиране, техният анализ и оценка относно наличието на ефективна конкуренция, определяне на предприятия със значително въздействие и налагане на специфични задължения на тези предприятия.  

 

След приемането на Решение № 142 от 26 януари 2012 г. комисията установи, че в приетия за нотифициране проект, посочен по-горе, са налице текстове, които биха създали възможност за противоречиво тълкуване и приложение на предложените специфични задължения. Поради това, съобразно правомощието си, посочено в чл. 42б, ал. 10 от ЗЕС, същият беше оттеглен от КРС с Решение № 233 от 20 февруари 2012 г. 

 

Проектът на решение на КРС се предоставя за обсъждане на заинтересованите лица и е публикуван на интернет страницата на комисията в рубриката „Обществено обсъждане и консултации”.