Търсене в сайта

С Решение № 379 от 01.03.2012 г. Комисията за регулиране на съобщенията откри процедура за обществено обсъждане на проекта на решение за определяне на пазара на терминиране на гласови повиквания в индивидуални мобилни мрежи като съответен пазар, подлежащ на ex ante регулиране

 

С Решение № 118 от 19 януари 2012 г. Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) прие да бъде нотифициран до Европейската комисия, Органа на европейските регулатори в областта на електронните съобщения и до другите национални регулаторни органи на държавите-членки на Европейския съюз проект на решение за определяне, анализ и оценка на пазара на терминиране на гласови повиквания в индивидуални мобилни мрежи.

 

След приемането на Решение № 118 от 19 януари 2012 г. КРС установи, че в приетия за нотифициране проект са налице текстове, които биха създали възможност за противоречиво тълкуване и приложение на предложените специфични задължения. Поради това, съобразно правомощието си, посочено в чл. 42б, ал. 10 от ЗЕС, същият беше оттеглен от КРС с Решение № 232 от 20 февруари 2012 г.

 

В тази връзка, проектът на пазарен анализ се предоставя за обсъждане на заинтересованите лица и е публикуван на интернет страницата на КРС в рубриката „Обществено обсъждане и консултации”.