Търсене в сайта

Колко бърз е Вашият интернет? Европейската комисия (ЕК) започва мащабно изследване на ефективността на широколентовата връзка. Искате ли да сте част от него?

 

Специализираната в проучвания на Интернет компания SamKnows, съвместно с ЕК,  търси доброволци в цяла Европа!

 

Ако заявите Вашето желание за участие, ще получите специално разработено устройство, което може да включите в модема/рутера си. То се нарича „Whitebox“  (Бялата кутия) на SamKnows. Чрез устройството ще имате достъп до подробни данни в реално време за качеството на Вашата връзка, включително скорост и надеждност.

 

Еврокомисарят по Дигиталната политика на ЕК Нели Крус подкрепя изследването, което е финансирано от европейски фондове. То ще оценява широколентовата връзка, която достига до потребителите в 27 –те страни членки на ЕС, както и Исландия, Норвегия и Хърватия. Данните ще бъдат използвани от ЕК за определяне на настоящата ефективност на Интернет доставчиците в Европа, както и за откриване на примери за постигнати успехи и потенциални проблеми. Резултатите ще помогнат да се подобри ефективността на инвестициите във високоскоростен широколентов интернет в Европа и да се реализира европейската дигитална политика, както и да се предостави полезна информация за качеството на предлаганите услуги на крайните потребители.

 

Ако желаете да помогнете като вземете участие в проучването и събирането на точни, сравними и надеждни данни за широколентовия достъп в Европа, използвайки Whitebox на SamKnows, може да се регистрирате на: http://www.samknows.eu.