Търсене в сайта

Делегация на Комисия за регулиране на съобщенията взе участие в 40-тото юбилейно издание на ITU Telecom World

 

                              

 

Делегация на КРС, водена от председателя д-р Веселин Божков, присъства на най-престижното в света събитие в областта на информационните технологии и съобщенията - Световен ТЕЛЕКОМ 2011 (ITU Telecom World 2011). Форумът бе организиран от Международния съюз по далекосъобщения (ITU - International Telecommunications Union) и се проведе в международния изложбен център "Палекспо" в Женева, Швейцария.

 

Тазгодишното събитие събра над 330 световни лидери, включително държавни глави, министри, посланици, ръководители на регулаторните органи от цял ​​свят, както и представители на най-големите телекомуникационни компании.

 

Основните теми, дискутирани на форума, бяха проблемите в епохата на широколентовите технологии и възможностите за решаването им, както и  предизвикателствата при  финансиране на инфраструктурата в по-бедните и изолирани региони, киберсигурността на личните данни, правата върху интелектуалната собственост и др..

 

По време на събитието се проведе и изложение, на което бяха представени последните постижения в ИКТ сектора: широколентови и IP услуги, мобилни и безжични технологии, мрежи от ново поколение.

 

В рамките на форума българската делегация, водена от председателя на КРС д-р Веселин Божков, беше приета от Генераления секретар на ITU - д-р Хамадун Туре и директора на Бюрото по радиокомуникации – Франсоа Ранси. На срещите беше дадена висока оценка на работата българския регулатор и бяха обсъдени редица въпроси за бъдещото взаимодействие между страните-членки от Международния съюз по далекосъобщения.

 

ITU е специализирана световна организация към ООН в областта на далекосъобщенията. Тя е създадена през 1865 г. и България е неин член вече 130 г.