Търсене в сайта

КРС подписа споразумения за сътрудничество със сръбския и гръцкия регулатор

 

                                                                                                                                            

 

 

По инициатива на Комисия за регулиране на съобщенията (КРС) на 8 юли 2011 г. в гр. София бяха подписани Меморандуми за разбирателство между българския регулатор, Републиканската агенция за електронни съобщения - Сърбия (RATEL) и Гръцката комисия по далекосъобщения и пощи (EETT).  

 

Целта е да се установят отношения между трите страни в областта на електронните съобщения, като приоритет е развитието на  практическото сътрудничество, обмяната на опит и най-добри практики, свързани с регулирането на сектора.

 

На тристранната среща бяха отчетени ползите от по-тясно взаимодействие по въпроси, свързани с електронните съобщителни услуги, включително и чрез обмен на информация за националните законодателства, за състоянието на съобщителните пазари, както и чрез съдействие при разработването на секторни стратегии.

 

От българска страна споразуменията бяха подписани от председателя на КРС – д-р Веселин Божков, за RATEL - д-р Милан Янкович и за EETT - д-р Леонидас Канелос.

 

Инициативата е продължение на политиката на Комисията за регулиране на съобщенията за взаимодействие с националните регулатори от страните в региона и ЕС. Досега КРС има установени отношения с осем държави - Италия, Испания, Унгария, Турция, Македония, Украйна, Молдова, Египет. С подписването на настоящите споразумения със Сърбия и Гърция, България се превръща в Балкански център за сътрудничество на секторните регулатори .