Търсене в сайта

Комисия за регулиране на съобщенията с покана за участие в конкурса „Европейска награда за публична администрация за 2011 г.”

 

Комисия за регулиране на съобщенията (КРС) получи официална покана от Дирекция „Оперативна програма „Административен капацитет”” (ОПАК) при Министерство на финансите за участие в конкурс „Европейска награда за публична администрация за 2011 година”. Форумът се организира от Европейския институт по публична администрация (ЕИПА) – Холандия.

 

Поканата към регулатора е в резултат на високата оценка, получена от екипа на КРС, за постижения при разработването на проекта „Развитие на информационна система „Лицензиране и регистри” във връзка с приложното програмно осигуряване за уведомителна, разрешителна, лицензионна и регистрационна дейност, с цел предоставяне на комплексни административни услуги по електронен път на гражданите и бизнеса. Проектът е  финансиран от Европейския социален фонд чрез  „Оперативна програма „Административен капацитет”” и ще осигури предлагането на 39 електронни административни услуги.

 

Престижният международен конкурс събира най-добрите практики по проекти в публичния сектор в страните-членки на Европейския съюз. Таз годишното издание е трето поред и ще отличи публичните администрации в три категории: осигуряване на подходящи административни услуги в условията на криза; насочване на публичния сектор към управление, основано на сътрудничеството; конкретни мерки на публичния сектор в сферата на опазването на околната среда.

 

Носителите на престижното отличие ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се състои на 17 ноември 2011г. в гр. Маастрихт – Холандия.