Търсене в сайта

КРС пое председателството на Мрежата на регулаторите от държавите-членки на Франкофонската общнoст FRATEL

Комисия за регулиране на съобщенията официално пое председателството на Мрежата на регулаторите от държавите-членки на Франкофонската общност FRATEL, съобщи председателят на КРС д-р Веселин Божков. Това се случи по време на осмата Годишна среща на организацията, която се проведе на 8 и 9 декември 2010 г., гр. Уагадугу, Буркина Фасо.

 

Във форума взеха участие представители на националните регулаторни органи, членуващи във FRATEL, други международни организации и институции, мрежови оператори и производители на телекомуникационно оборудване, консултантски компании, висши национални училища по телекомуникации и др.

 

По време на годишната среща в качеството си на встъпващ председател на мрежата, КРС води кръглата маса на тема „Гарантиране на универсален достъп до информационни услуги”, посветена на механизмите за максимално оползотворяване на потенциала на информационните и комуникационни технологии, стимулиране на иновациите, устойчив икономически растеж и въвеждане на подобрения в ежедневието - както за гражданите, така и за предприятията.

 FRATEL е създадена през 2003 г. в Бамако, Мали. В нея членуват 54 национални съобщителни регулатора от държавите-членки на Франкофонската общнoст, между които Канада, Белгия, Франция, Люксембург, Монако, Швейцария, Албания, Македония, Молдова, Румъния, множество държави от Африка и Азия. Широкият обхват на мрежата предоставя уникална възможност за сътрудничество между регулаторите в регионален, европейски и световен мащаб.

Като съучредител и пълноправен член на FRATEL, и особено като председател за 2011г. и член на ръководния Координационен комитет, Комисия за регулиране на съобщенията ще има постоянни ангажименти за успешната реализация на плана за действие на мрежата.

 „Председателството на FRATEL за нас е чест, но и голяма отговорност. Надявам се да успеем, чрез диалог, обмяна на информация и най-добри практики между държавите-членки на Франкофонската общнoст,  да осигурим допълнителни възможности за развитието на сектора, както и гарантираното качество и сигурност на електронните съобщителни услуги.” – каза председателят на КРС д-р Веселин Божков.