Търсене в сайта

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията взе участие в Учредителното заседание на Групата на европейските регулатори на пощенски услуги

 

Д-р Веселин Божков - Председател на КРС и г-жа Жоел Толедано - Председател на Групата на европейските регулатори на пощенски услуги (ERGP)

 

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС)   д-р Веселин Божков участва в Учредителното заседание на Европейската група на регулаторите на пощенски услуги (ERGP), което се проведе на 1 декември 2010 г. в Брюксел.  

 

„КРС е сред 27-те национални регулаторни органи в областта на пощенските услуги, членове на ERGP, които чрез сътрудничеството си в рамките на Групата, основавайки се на най-добрите регулаторните практики в тази област, ще бъдат двигател за  развитието на пощенските пазари на страните-членки, както и за осигуряването на най-високо качество на пощенските услуги за всички европейски граждани”, заяви след срещата председателят на българския регулатор Веселин Божков. ERGP също така ще съветва и подпомага Европейската комисия в дейностите й по консолидиране и развитие на вътрешния пазар на пощенски услуги. 

 

На учредителното събрание за Председател на ERGP беше избрана г-жа Жоел Толедано - Франция. Приета беше и Работна програма, която набелязва основните приоритети в работата на Групата през следващата година. Независимите пощенски регулатори ще концентрират своята дейност върху регулаторното счетоводство, регулирането на достъпа до пощенската мрежа и инфраструктура, изчисляване на нетните разходи при предоставяне на универсалната пощенска услуга, качество на услугите и удовлетворяване на потребителите.