Търсене в сайта

Комисията за регулиране на съобщенията прие проект за изменение на Националния номерационен план

 

 

Комисията за регулиране на съобщенията (Комисията, КРС) с Решение № 1164/ 21.10.2010 г. прие проект на Решение за изменение на Националния номерационен план (проект).

 

Предложените в проекта промени в Националния номерационен план (ННП) са в изпълнение на § 5, ал. 1 от Преходните и заключителните разпоредби на Наредба № 1 от 22 юли 2010 г. за правилата за разпределение и процедурите по първично и вторично предоставяне за ползване, резервиране и отнемане на номера, адреси и имена (Наредбата).

 

Измененията на ННП се състоят в резервиране за бъдещо използване на кодове, чието предназначение не е изрично определено в Наредбата или са освободени, както и с привеждане на терминологията в съответствие с Наредбата. Също така с настоящото изменение дължината на използваните национално значими номера в няколко региона е приведена в съответствие с промените, резултат от цифровизацията на мрежата на „БЪЛГАРСКА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННА КОМПАНИЯ” АД.

 

В съответствие с чл. 36 от ЗЕС, Комисията открива процедура за обществено обсъждане, като проектът е публикуван на страницата на КРС в Интернет www.crc.bg. Заинтересованите лица могат да изпращат писмените си становища в 30-дневен срок от датата на настоящата публикация на адрес: гр.София, ул.”Гурко” № 6, Комисия за регулиране на съобщенията и на e-mail адрес: info@crc.bg.