Търсене в сайта

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) с решение № 730 от 08.07.2010 г., прие Проект на Процедура за реда и сроковете за съгласуване на системата за разпределение на разходите на пощенския оператор със задължение за извършване на универсалната пощенска услуга

 

С решение № 730 от 08.07.2010 г. Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) прие Проект на Процедура за реда и сроковете за съгласуване на системата за разпределение на разходите на пощенския оператор със задължение за извършване на универсалната пощенска услуга. Проектът е изготвен във връзка с влизане в сила на Закона за изменение и допълнение на Закона за пощенските услуги (ЗИД на ЗПУ) (обн. ДВ, бр. 87 от 2009 г.)

 

Промените в Проекта целят да приведат наименованието и текста на документа в съответствие със ЗПУ, като съгласно изменението процедурата се отнася само за пощенския оператор със задължение за извършване на УПУ. Прецизирани са и някои от текстовете в подзаконовия нормативен акт, свързани с представянето на резултатите от Системата пред КРС.

 

В съответствие със ЗПУ и на основание чл. 15б, ал. 1 и ал. 2 от закона, регулаторът открива процедура за обществено обсъждане.

 

Направените в срок предложения и забележки по проекта на Процедура за реда и сроковете за съгласуване на системата за разпределение на разходите на пощенския оператор със задължение за извършване на универсалната пощенска услуга ще бъдат разгледани от КРС.