Търсене в сайта

Комисията за регулиране на съобщенията прие проект на изменения и допълнение на функционални спецификации за преносимост на географски номера

 

 

Комисията за регулиране на съобщенията прие проект за изменение на Функционалните спецификации за преносимост на географски номера при промяна на доставчика на фиксирана телефонна услуга и/или при промяна на адреса в рамките на един географски национален код за направление(ФС).

 

В предложеното изменение отпада § 3 от Преходните и заключителни разпоредби на ФС. По този начин ще се гарантира правото на преносимост на ползваните географски номера от всички крайни потребители и ще се даде възможност за предоставяне на услугата в рамките на всички географски национални кодове за направление.

 

В съответствие с разпоредбата на  чл.134, ал. 3 във връзка с чл. 36, ал. 1 и ал. 2 от ЗЕС, Комисията открива процедура за обществено обсъждане, като проектът за изменение на ФС е публикуван на страницата на Комисията в Интернет www.crc.bg.  Заинтересованите лица могат да изпращат писмените си становища в 30-дневен срок от датата на настоящата публикация на адрес гр.София, ул.”Гурко” №6, Комисия за регулиране на съобщенията и на интернет адрес www.crc.bg.