Търсене в сайта

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) с Решение № 526 от 5.05.2010 г., прие Позиция на КРС относно промяна на начина на номеронабиране на географски номера в Република България, чрез въвеждане на закрито номеронабиране

 

 

Комисията за регулиране на съобщенията прие Позиция на Комисията за регулиране  на съобщенията (КРС) относно промяна на начина на номеронабиране на географски номера в Република България, чрез въвеждане на закрито номеронабиране.

 
Една от основните задачи на КРС е да осигури баланс между запазването на резерв от ограничения ресурс номера и адекватното задоволяване на нуждите от номера на съществуващите и на потенциалните нови предприятия и доставчици на услуги, както и да контролира ефективното използване на номерата от Националния номерационен план (ННП). Анализът на актуалното състояние на номерационния ресурс в Република България показва, че свободният ресурс от географски номера е неравномерно разпределен и съществуват региони, определени от четирицифрени и петцифрени географски кодове, в които той е недостатъчен и няма възможност за предоставяне на ресурс на всички желаещи. Това е предпоставка да бъдат потърсени нови възможности за използване на ресурса от географски номера. В тази връзка и в съответствие с чл. 37, ал. 1, КРС поставя на обществени консултации Позиция на КРС на съобщенията относно промяна на начина на номеронабиране на географски номера в Република България, чрез въвеждане на закрито номеронабиране. Позицията е публикувана на интернет страницата на Комисията - www.crc.bg, в раздел „Обществен обсъждане и консултации” . Заинтересованите лица могат да изпращат писмените си становища в 14-дневен срок от датата на настоящата публикация на адрес гр.София, ул.”Гурко” №6, Комисия за регулиране на съобщенията.