Търсене в сайта

Представители на Комисията за регулиране на съобщенията участват в Световната асамблея по стандартизация на далекосъобщенията (WTSA-24) в Република Индия

Заместник-председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) г-жа Кристина Хитрова и г-н Ердинч Хайрула - член на КРС участват на Световната асамблея по стандартизация на далекосъобщенията (WTSA-24) на Международния съюз по далекосъобщения (ITU), която се провежда  от 15 до 24 октомври 2024 г. в гр. Ню Делхи, Индия.

Асамблеята е предшествана от проведения на 14 октомври 2024 г. 5-ти Световен симпозиум по стандарти (GSS-24).

Събитията се организират от Международния съюз по далекосъобщения (ITU), под домакинството на правителството на Република Индия.

В рамките на Световната асамблея по стандартизация на далекосъобщенията (WTSA-24) са организирани няколко съпътстващи събития, свързани с изкуствения интелект (AI) за добро въздействие, конференция на ITU „Калейдоскоп“, ден на ООН, изложение на ITU (ITU Еxpo).

Темата на 5-тия Световен симпозиум по стандарти (GSS-24) е свързана с очертаване на следващата цифрова вълна: нововъзникващи технологии, иновации и международни стандарти. На събитието участваха министри, ръководители на регулатори и лидери от индустрията, които обсъдиха целите за цифровата трансформация и приоритетите за бъдещата работа на ITU по стандартизация за периода 2025-2028 г. Симпозиумът завърши с изготвяне на документ, съдържащ основните заключения и препоръки от GSS-24.