Търсене в сайта

КРС беше избрана за първи заместник-председател на Мрежата на регулаторите от държавите-членки на Франкофонската общнoст FRATEL

 

Комисията за регулиране на съобщенията беше избрана за първи заместник-председател на Мрежата на регулаторите от държавите-членки на Франкофонската общност FRATEL, съобщи председателят на КРС д-р Веселин Божков. Това се случи по време на семинар на тема „Неутралност на мрежата, проведен в края на месец април в Тунис.

 

FRATEL е създадена през 2003 г. в Бамако, Мали. В нея членуват националните съобщителни регулатори от държавите-членки на Франкофонията, между които Канада, Белгия, Франция, Люксембург, Монако, Швейцария, Албания, Македония, Молдова, Румъния, множество държави от Африка и Азия. Широкият обхват на мрежата предоставя уникална възможност за сътрудничество между регулаторите в регионален, европейски и световен мащаб. КРС е съучредител и пълноправен член на FRATEL от нейното създаване.

 

Мрежата FRATEL се ръководи от Координационен комитет, съставен от председател, първи зам.-председател и втори зам.-председател. Комитетът действа на принципа на "тройката", като всеки ръководен пост се заема последователно за период от една година. КРС ще поеме функциите на председател на FRATEL през 2011 г. и на втори заместник-председател през 2012 г.