Търсене в сайта

Комисията за регулиране на съобщенията, Комисията за защита на потребителите и мобилните предприятия обединяват усилия в услуга на гражданите

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), Комисията за защита на потребителите (КЗП) и мобилните предприятия ще обединят усилия за решаване на проблемите на гражданите в областта на потребителската защита при електронните съобщения.

Това стана на среща, проведена в КРС с участието на председателя на Комисията г-н Иван Димитров, председателя на КЗП г-жа Мария Филипова, представители на мобилните предприятия и Асоциацията на технологичната индустрия.

На срещата беше договорено да се разшири съвместната работа по различните жалби и сигнали на потребители от нелоялни практики и облекчаване разглеждането им от мобилните предприятия, КРС и КЗП в интерес на потребителите на електронни съобщения.

„Комуникацията, диалога и доверието между КРС, КЗП и мобилните предприятия дават добри резултати“, подчерта по време на срещата  председателят на КРС Иван Димитров.

Според Мария Филипова, председател на КЗП, анализът на жалбите ще подпомогне съвместните усилия в услуга на гражданите.

На срещата бе уточнено, че експерти ще работят съвместно по различни казуси, свързани със защита на интереса на потребителите.