Търсене в сайта

Комисията за регулиране на съобщенията участва на Световния мобилен конгрес в Барселона - MWC 2023

От 27 февруари до 2 март в Барселона, Испания, Асоциацията на операторите на мобилни мрежи от цял свят (GSMA), проведе своя ежегоден Световен мобилен конгрес  (MWC).

Форумът е най-голямото и влиятелно събитие за екосистемата на свързаността и предоставя своеобразна платформа за дискусии, на която лидери от технологичната индустрия, регулаторни органи, представители на държавни институции и други заинтересовани страни, дискутират теми, свързани с технологиите на бъдещето.

Неразделна част от MWC в Барселона е Министерската програма на GSMA, в която участие взеха г-жа Кристина Хитрова заместник-председател на Комисията за регулиране на съобщенията и г-н Ердинч Хайрула - член на Комисията.

В дневния ред на Министерската програма бяха разгледани теми, свързани с поверителността на потребителите в метавселената и хуманитарното въздействие, задвижвано от данни, мрежовите инвестиции, 5G разширяването, цифровото включване, политиката за радиочестотния спектър и др.

Представителите на КРС взеха участие и в организираната кръгла маса BEREC – GSMA, по време на която членовете на BEREC и представители на високо ниво от европейските мобилни оператори в рамките на три сесии разгледаха въпроси, свързани с въздействието на инфлацията и енергийната криза върху сектора и последиците, произтичащи от повишаване на фокуса върху европейския суверенитет, цифровите цели и недостига на инвестиции и цифровия преход и устойчивостта.

По време на конгреса, представители на големите технологични компании, демонстрираха пред участниците и най-новите достижения в областта на мобилните комуникации.