Търсене в сайта

КРС открива обществени консултации по проекта на БТК за типово предложение за необвързан достъп до абонатната линия

 

 

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) открива процедура за обществени консултации във връзка с внесения от „Българска телекомуникационна компания” АД (БТК) проект на типово предложение за сключване на договор за необвързан достъп до абонатната линия.

 

Компанията е задължена да съобрази типовото предложение с разпоредбите на приетата в началото на 2009 г. Наредба № 1 за условията и реда за осъществяване на достъп и взаимно свързване. Задължението продължава да произтича за БТК АД от § 7 на Преходните и заключителни разпоредби на Закона за електронните съобщения. /ЗЕС/.

 

Съгласно ЗЕС КРС има правомощия да даде указания за изменение в постъпилия проект. За да се спазят в максимална степен изискванията за прозрачност и предвидимост в действията на регулатора, комисията предоставя за обществени консултации, както пълния текст на проекта, така и своята позиция оформена като указания по него.

 

Проектът на БТК и позицията на КРС са публикувани в раздел „Обществено обсъждане”  в интернет страницата на комисията на адрес: www.crc.bg.

 

Заинтересованите лица могат да изпращат писмените си становища най-късно до 07.12.2009 г. на адрес гр.София, ул.”Гурко” № 6, Комисия за регулиране на съобщенията.