Търсене в сайта

Комисията за регулиране на съобщенията проведе среща с представители на Националното сдружение на кметовете на кметства в Република България, мобилните предприятия и електроразпределителните дружества в страната

На 23 март 2022 г. Комисията за регулиране на съобщенията проведе онлайн среща с представители на Националното сдружение на кметовете на кметства в Република България, мобилните предприятия и електроразпределителните дружества в страната.

По време на срещата се обсъдиха проблеми, свързани с качеството на мобилните услуги при преустановяване на електрозахранването в отделни населени места, разположени в труднодостъпни райони, следствие на тежки метеорологични условия и аварии. Посочено беше, че от особена важност е свързаността за хората в такива условия. От страна на мобилните оператори и електроразпределителните дружества се представиха мерките, които се предприемат за осигуряване надеждността и сигурността на мрежите.

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията, г-н Иван Димитров, потвърди, че регулаторът може да бъде медиатор между заинтересованите страни и инициатор на конкретни действия, свързани с предоставяне за нуждите на доброволните формирования на радиочестотен спектър. Изграденият в Комисията за регулиране на съобщенията диспечерски център може да подобри комуникацията и координацията между засегнатите срани.

Участниците в срещата изразиха мнение, че преодоляването на обсъжданите проблеми и подобряване качеството на предоставяните мобилни услуги е възможно с координирани действия между всички заинтересовани страни. За поетапното им решаване, се постигна договореност за организиране и провеждане на следващи срещи.