Търсене в сайта

Комисията за регулиране на съобщенията организира среща по въпроси, свързани с развитието на пазара и услугите за потребителите в сектора на телекомуникациите

На 22 март 2022 година Комисията за регулиране на съобщенията (КРС/Комисията) проведе среща с представители на Комисията за защита на потребителите и Българската национална асоциация „Активни потребители“ по въпросите за развитието на пазара и услугите за  потребителите в сектора на телекомуникациите.

Участниците в срещата обсъдиха възможните механизми за подобряване на конкуренцията в сектора, с оглед осигуряване на по-широк достъп до услуги за потребителите на телекомуникационния пазар, в съответствие с действащата регулаторна рамка. Разгледани бяха съществуващи практики в някои европейски страни, като беше изразено единодушно  мнението, че постигането на конкретни резултати може да се постигне с волята и участието на всички заинтересовани страни в сектора.

В резултат на обсъждането участниците изразиха становище, че срещата е добро начало за бъдещи дискусии и беше  постигната  договореност в следващите срещи кръгът от участници да бъде разширен с представители на браншовите организации в сектора.