Търсене в сайта

Комисията за регулиране на съобщенията извърши проверки по изпълнение на решенията за временно ограничаване на излъчването на програмите Russia Today и производните, и на Спутник и производните

Във връзка с решение на Съвета за електронни медии от 1 март 2022 година, Комисията за регулиране на съобщенията прие решение и на същата дата уведоми предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, че следва временно да ограничат разпространението на територията на Република България на аудио-визуални медийни услуги (телевизионни програми) Russia Today и производните, както и на Спутник и производните.

До 17.03.2022 г. от Комисията за регулиране на съобщенията са извършени 16 проверки на задължените предприятия. При извършените проверки е установено преустановено излъчване на разпространението на телевизионните програми Russia Today и производните, както и на Спутник и производните.  

Към настоящия момент Комисията за регулиране на съобщенията продължава да извършва проверки за спазване от предприятията на взетите решения.