Търсене в сайта

Групата на независимите регулатори (IRG) и Органът на европейските регулатори в областта на електронните съобщения (BEREC) проведоха своите първи срещи за 2022 г.

Председателят на КРС г-н Иван Димитров взе участие в 57-та Генерална асамблея на Групата на независимите регулатори (IRG) и 50-те Пленарни заседания на Съвета на регулаторите на Органа на европейските регулатори в областта на електронните съобщения (BEREC) и Управителния съвет на Службата на BEREC, проведени онлайн на 10 и 11 март 2022 г.

На пленарното заседание на Съвета на регулаторите на BEREC бяха разгледани и одобрени за публикуване важни документи, част от които бяха: доклад на BEREC за регулаторното третиране на преноса (backhaul) във фиксирани и мобилни мрежи, 28-ми сравнителен анализ на BEREC за международния роуминг и публично резюме на работата на BEREC относно отворените мрежи за радиодостъп (Open RAN).

За обществено обсъждане бяха одобрени проект на актуализация на насоките на BEREC за прилагане на Регламента за отворен интернет и проект на доклад на BEREC за устойчивост, включващ оценка на приноса на BEREC за ограничаване на въздействието на цифровия сектор върху околната среда.

Съветът на регулаторите разгледа и  одобри съобщение на BEREC за подкрепа на европейските доставчици на интернет достъп при прилагането на ограничителните мерки в изпълнение на Регламент (ЕС) 2022/350 на Съвета от 1 март 2022 година.

Допълнителна информация за документите на BEREC може да бъде намерена на страницата на BEREC в интернет на следния адрес: https://berec.europa.eu/eng/document_register/subject_matter/.

На заседанието на Генералната асамблея на Групата на независимите регулатори (IRG) бяха одобрени годишният отчет на IRG за 2021 г. и многогодишната бюджетна рамка на IRG.