Търсене в сайта

Открито писмо от Комисията за регулиране на съобщенията

 

ОТКРИТО ПИСМО

 

от Комисията за регулиране на съобщенията

 

Уважаеми госпожи и господа,

 

Свидетели сме на безпрецедентен натиск, насочен както персонално към Председателя на Комисията за регулиране на съобщенията, така и към институцията като цяло. От 23.10.2009 г. /петък/ се появяват публикации в национален всекидневник, чиято цел е да оклевети и дискредитира един независим орган и да саботира неговата дейност.

 

Разпространяваните лъжи и инсинуации, които се извършват без какъвто и да е легитимен източник и от хора, скрити под етикета „Екип”, целят да обслужат конкретни корпоративни интереси на определени кръгове. Зад направените внушения прозират нечисти цели, в защита на които определени среди очевидно не се спират пред нищо, за да поставят своя корпоративен интерес над обществения.

 

С действията и решенията си от последните месеци КРС нееднократно доказа своята непоколебимост да провежда последователна и безкомпромисна регулаторна политика в полза на потребителите, конкуренцията на пазара и в изпълнение на европейските директиви и препоръки. Комисията получи подкрепа за усилията си както от изпълнителната власт, така и от Европейската комисия в лицето на Генералния директор на ГД „Информационно общество и медии”.

 

Свидетели бяхме на многократни опити да се въздейства върху независимия регулатор, с цел да бъдат отложени или блокирани важни решения, свързани с понижаване на цените на едро и дребно на телекомуникационните услуги, въвеждането на фиксираната и мобилна преносимост, цифровизацията на телевизионния ефир и редица други мерки от обществена значимост.

 

Вярвамe както в обективността на българските медии, така и в професионализма и безпристрастността на българските правораздавателни органи, които ще изпълнят законовите си правомощия с оглед установяване на обективната истина. Това е единственият законов начин да бъде защитен личния авторитет на всеки член на КРС и този на една уважавана институция.

 

Въпреки опитите за оказване на непрекъснат натиск и медиен тормоз от страна на едно издание, КРС ще продължи да следва закона и няма да се поколебае да взима необходимите решения в полза на обществения интерес!

 

С уважение,

 

Комисията за регулиране на съобщенията