Търсене в сайта

Комисията за регулиране на съобщенията и ръководството на „Български пощи“ ЕАД проведоха работна среща

На 21 октомври 2021 година Комисията за регулиране на съобщенията проведе онлайн работна среща с ръководството на „Български пощи“ ЕАД с цел обсъждане на наложеното задължение за извършване на универсалната пощенска услуга от оператора.
 
Срещата, на която присъстваха всички членове на Комисията, бе инициирана от председателя г-н Иван Димитров.
 
Основните въпроси, обсъдени по време на срещата, са свързани с  осигуряване на универсалната пощенска услуга в точките за достъп до пощенската мрежа на територията на цялата страна, оптимизиране на пощенската мрежа на доставчика на универсална услуга, спазване на изискванията за пощенската сигурност, промяната в нагласите на потребителите на пощенски услуги.
 
Обсъдена бе необходимостта от реализиране на пълния комплект от мерки, свързани с доизграждане на системата за сигурност в обектите на оператора, както и изпълнението на нормативите за качество при предоставяне на универсалната пощенска услуга с цел защита интересите на крайните потребители.
 
В резултат, бе взето решение за провеждане на регулярни срещи между КРС и „Български пощи“ ЕАД, на които да се обсъждат въпроси, свързани с осигуряването на качествени пощенски услуги за потребителите.