Търсене в сайта

Комисията за регулиране на съобщенията взе участие в 12-ия Международен форум за транспорт и съобщения

От 6 до 8 октомври 2021 г. в гр. Истанбул, Република Турция се проведе 12-ия Международен форум за транспорт и съобщения, в който участие взеха председателят на Комисията за регулиране на съобщенията г-н Иван Димитров и членовете на Комисията г-жа Анна Хаджиева и г-н Ердинч Хайрула. Участието бе по покана на председателя на Съвета за информационни технологии и съобщения на Република Турция г-н Йомер Абдуллах Карагьозоглу.
 
Форумът се провежда от 1945 г., като на него се събират лидери от комуникационния и транспортен сектор. Тази година мотото на форума беше „Логистика-мобилност-дигитализация“, в рамките на който бяха представени и дискутирани теми от областта на дигиталната реформа в комуникациите, свързани с цифровата трансформация и глобалната свързаност, бъдещето на транспорта в дигиталната ера, иновативни подходи към транспорта в глобалните градове, зелена логистика и др.
 
В рамката на форума, представителите на Комисията за регулиране на съобщенията проведоха двустранна среща с представителите на  Ведомството за информационни и комуникационни технологии на Република Турция (ICTA), на което бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес, свързани с мониторинга и контрола на радиочестотния спектър и трансграничните прониквания на сигнали, развитието на 5G  мрежите, пощенските услуги и др.
 
Обсъдена бе и възможността за актуализация на подписания през 2009 година между двата регулаторни органа Меморандум за разбирателство, наложена от новите реалности и глобални цели.