Търсене в сайта

Комисията за регулиране на съобщенията участва в състава на българската делегация в 27-ия Конгрес на Всемирния пощенски съюз

Представители на Комисията за регулиране на съобщенията участват в състава на българската делегация в 27-ия  Конгрес на Всемирния пощенски съюз, ВПС (Universal Postal Union), който се провежда в периода 9 - 27 август 2021 г. в гр. Абиджан, Република Кот д'Ивоар.
 
На свое заседание на 12.08.2021 г., Министерският съвет  одобри позицията на Република България и  определи състав на българската делегация за участие в работата на Конгреса. На основание чл. 13, т. 3 на Закона за пощенските услуги (ЗПУ), Република България се представлява във ВПС от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. КРС се представя от Председателя на КРС като заместник-ръководител на делегацията.
 
В качеството му на върховен орган, Конгресът ще разгледа важни въпроси, свързани с развитието на международните пощенски услуги по отношение на секторната политика, регулиране и експлоатация, като приемане на стратегически план на Съюза за развитие на международните пощенски услуги през следващия четиригодишен период до 28-ия Конгрес, определяне на общата политика за осъществяване на мисията на Всемирния пощенски съюз и други.
 
Участието на българската делегация е дистанционно.