Търсене в сайта

КРС и Ведомството по информационни и комуникационни технологии на Турция подписаха меморандум за сътрудничество

 

 

Председателите на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) д-р Веселин Божков и Президент на Ведомството по информационни и комуникационни технологии на Турция (ICTA) д-р Тайфун Акарер  подписаха Меморандум за разбирателство в областта на електронните съобщения на двустранна среща в София.

 

Целта на документа е да установи отношения между двете страни в областта на политиките и законодателните практики в електронните съобщения.

 

„Сътрудничеството и информираността между съседни държави е от изключително значение за телекомуникациите като инфраструктурен отрасъл и ще допринесе за по-ефективното прилагане на регулаторните практики в региона”, съобщи Председателят на КРС д-р Веселин Божков при подписването на документа.

 

Меморандумът отчита необходимостта от обща база за планове и програми и развитие на практическо сътрудничество по въпросите на сектора. Документът предвижда обмен на информация по националните законодателства и подзаконови стратегии и по разработването на секторни стратегии.

 

Страните ще обменят публично достъпни данни за дейността и за националните пазари в областта на електронни съобщения.

 

Това е вторият документ за сътрудничество със съседна държава, след като преди месец в Скопие бе подписан меморандум с Македония.