Търсене в сайта

КРС обявява два конкурса за изграждане на национални цифрови телевизионни мрежи в България

 

Процедурите стартират на 14 май и 2 юни в сградата на Комисията, срокът за закупуване на конкурсна документация е до 29 април

 

Два неприсъствени конкурса за издаване на разрешения за осъществяване на електронни съобщения чрез национални цифрови телевизионни мрежи за първи и втори етап от плана за цифровизация обяви Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ с Решения № 358 и № 360.

 

КРС стартира процедурите във връзка с правомощията си по реда на Закона за електронните съобщения, ангажиментите на Република България за въвеждане на цифрова телевизия да края на 2012 г., както и след установен засилен интерес в рамките на срока, определен от регулатора за заявяване на намерения за участие в предстоящите процедури. В определения двуседмичен срок намерения за участие в конкурсите заявиха петнадесет български и чуждестранни компании.

 

Кандидатите следва да притежават опит в осъществяването на обществени електронни съобщения и да са реализирали годишен оборот над 5 млн. лв. за 2008 г. В процедурите не могат да участват юридически и физически лица, които са радио- или телевизионни оператори, както и притежатели на мрежа за пренос на радио- и телевизионни програми в България.

 

Конкурсната документация и за двата конкурса може да бъде закупена от КРС в срок до 29 април 2009 г. вкл. Цената на конкурсните книжа е 4 000 лв.  

 

Срокът за подаване на заявления за участие в конкурса за първата фаза на цифровизацията е до 17.00 часа на 12 май 2009 г., а за втората фаза – до 27 май 2009 г. Кандидатите, които желаят да подадат заявления е необходимо да внесат депозит за участие в конкурсите, съответно в размер на 144 000 лв. и 216 000 лв.

 

Конкурсите ще стартират на 14 май 2009 г. и на 2 юни 2009 г. от 10.00 часа в сградата на КРС. Те ще протекат по ред, описан в „Правила за провеждане на конкурса”, които са част от конкурсната документация.