Търсене в сайта

Петнадесет компании заявиха намерения за участие в предстоящите конкурси за изграждане на цифрови телевизионни мрежи в България

 

 

Петнадесет компании заявиха намерения за участие в бъдещите процедури за издаване на разрешения за осъществяване на електронни съобщения чрез национални цифрови телевизионни мрежи в Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ до 17, 30 ч. в петък, когато изтече определения за това краен срок.

 

Девет от тях са кандидати за участие и в двете процедури съответно за първи и втори етап, четири – за участие само в първия етап, а две – за участие само във втория етап на процеса.

 

Под внимание ще бъдат взети и заявления, които постъпят в КРС по пощата и носят клеймо от дата до 03.04.2009 г. /петък/

 

По реда на постъпване на заявленията намерения са заявили съответно „Алкател-Лусен” България ЕООД /1 и 2/, „Интерактивни технологии” АД /1/, „Тесла-България” ЕООД /1 и 2/, „Булсатком” АД /1 и 2/, „Ханну-про” /1 и 2/, „България бродкастинг” /1 и 2/, ORS-Австрия /1 и 2/, Plisch-Германия /2/, Spinner Austria Gmbh /1/, „Остерайхише рундункзендер” /1 и 2/, „Техно България” ООД /1/, ДТТ „Технолоджи инвестмънтс” ГМБХ /1/, БТК АД /1 и 2/, „Прайм хаус” ООД /1 и 2/ и „Алпине-енерджи остарай” /2/.

 

С Решения 238 и 239 от 20 март 2009 г. КРС обяви намерение да проведе две конкурсни процедури за издаване на разрешения за осъществяване на електронни съобщения чрез национални цифрови телевизионни мрежи.

 

За първия етап се предвижда издаване на едно разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс – радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения чрез две цифрови телевизионни мрежи, а за втория – за три цифрови телевизионни мрежи.

 

В изпълнение на разпоредбите на § 5а, ал. 2 от Преходните и заключителни разпоредби на ЗЕС конкурсните процедури следва да се открият едновременно.

 

Предвид заявения интерес и поради факта, че броя на кандидатите е по-голям от броя на разрешителните, които ще бъдат издадени в двете фази на процеса, предстои КРС да вземе решение за обявяване на конкурсни процедури.  

 

В бъдещите конкурси могат да участват и компании, които не са заявили изрично намеренията си пред КРС