Търсене в сайта

Председателят на КРС взе участие в Световния форум на информационното общество в Женева

         

Председателят на Комисия за регулиране на съобщенията (КРС) Иван Димитров участва в десетия юбилеен Световен форум на информационното общество (World Summit on Information Society – WSIS) в Женева. Той е част от официалната българска делегация, водена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Събитието е ежегодно и се организира от Международния съюз по далекосъобщения (ITU), ЮНЕСКО и ООН.  Това e един от най-големите форуми, който събира световната общност в областта на Информационните и комуникационни технологии.

WSIS 2019 е под надслов „Информационни и комуникационни технологии за постигане на целите за устойчиво развитие“. От 8 до 12 април  в Женева повече от 1400 представители на 130 държави обсъждат начините за постигане на „справедливо и равноправно информационно общество“ за всички заинтересовани страни.

В рамките на събитието, председателят на Комисия за регулиране на съобщенията Иван Димитров се срещна с Генералния секретар на Международния съюз по далекосъобщения Хоулин Зао.

Българската делегация изказа благодарност за съвместната работа с ITU и изрази увереност, че отличният диалог, постигнат между институциите, ще продължи да допринася за изграждането на равни възможности, за достъп до новите информационни и телекомуникационни технологии.